Du kender nok de irriterende tanker som “NU må det være godt nok”, “Det er også koldt i dag” eller “Jeg kunne også bare vende om”, når du løber eller går en tur. Vidste du, at du kan stoppe de distraherende tanker ved at tænde for god musik? Musik er nemlig et effektivt redskab til at øge din motivation. Der er tilmed lavet videnskabelige undersøgelser, som viser at, musik reelt kan øge din præstation betydeligt.

Grunden til det er, at musikken kan overdøve og distrahere stemmen der forsøger at overtale dig til at stoppe. Musik kan også distrahere dig fra at høre dit eget åndedræt, som kan snyde dig mere træt end du egentlig er.

I undersøgelserne er der ikke fundet nogen sammenhæng mellem en bestemt musikgenre og motivationsniveauet. Så hvad end du er en inkarneret poptøs/fyr eller nyder en omgang dødsmetal, vil du kunne drage fordel af musikkens motiverende effekt.

Sådan sammensætter du din playliste

Find dine yndlingsnumre: Musiknumre der gør dig glad øger endorfinerne i hjernen og gør dig mere motiveret

Afprøv musiknumrene: Passer musikkens tempo til din hastighed? Du skal simpelthen tælle, hvor mange takstslag per minut (BPM), der er i din yndlingsmusik, hvis du vil vide, om den passer til din træning. Du kan også følges vores guide, hvis du kender din kilometertid

Til sidst er det bare at sortere de musiknumre fra der er for langsomme eller hurtige. Du har nu din egen personlige løbeplayliste!

Bryder du dig ikke om musik på din løbetur? Du kan i stedet vælge at lytte til en lydbog eller en god podcast. Hvis du ikke ved hvordan du kommer i gang med at lytte til podcasts, har vi lavet en guide til dig: https://karmarunner.com/2018/02/05/podcast-guide/

//Karmarunner