SNØR SKOENE OG GØR EN FORSKEL – SAMMEN OM AT ALLE SKAL HA DET GODT

Vi kender næsten alle sammen nogen. En som kæmper med enten stress, depression eller angst.  Psykiske lidelser, hvad enten de er kort- eller langvarige, er blevet en folkesygdom, og de rammer bredt i befolkningen, og i stigende grad.

 

Fælles for alle os som har mødt disse sygdomme er, at selvom det sker oftere og oftere, så kan det være rigtig svært at tale højt om. Psykisk sygdom og psykisk sårbarhed et ekstremt tabubelagt emne, og det er på trods af at det ifølge Statens Institut for Folkesundhed cirka er 20% af den danske befolkning, eller 700.000 danskere, som i løbet af et år vil have problemer med den mentale sundhed.

 

Det tabu synes jeg vi skal have gjort op med! Vi skal bakke op om dem der er kæmper, og styrke og hjælpe dem fremad. Det kan vi gøre ved at sætte fokus på emnet, og ved gøre ved det legalt og helt normalt at tale åbent om det at være ramt af stress, depression eller angst. Vi skal samtidig have tydeliggjort, at man ikke er alene, hvad end man er syg eller man er pårørende. ’Hvis vi er mange nok, kan vi flyve i flok’, som Benny Andersen så flot skrev engang.

DET GIVER GOD KARMA AT LØBE

Motion er godt for vores fysiske og psykiske sundhed. Det gælder for os alle sammen. Motion er ekstra gavnligt hvis du er ramt af psykisk sygdom, og derfor har jeg taget initiativ til opstart af et løbefællesskab. Det hedder Karmarunner Odense.

 

Initiativet skal skabe et fællesskab omkring en ugentlig fælles løbetur sammen med mig for dem har tid og lyst, og derudover sætte offentlig fokus på emnet. Vi skal vise at vi i Odense står sammen om både dem som har det godt, og dem som har det svært – og at vi løfter som et hold.

 

Samtidig skal vi løbe midler ind til det gode formål.

… OG DET GIVER ENDNU BEDRE KARMA AT HJÆLPE ANDRE

Gennem projektet samler vi nemlig penge ind til lokale organisationer som arbejder med stress, drepression og angst. Modtagerorganisationerne er: Headspace Odense (unge), SIND fyn (voksne), og bedre psykiatri fyn (pårørende).

 

Det gør vi rent praktisk gennem Karmarunner (som kan hentes til ios/iphones) hvormed man kan samle penge ind til projektet, blot ved at tænde sin app og løbe med.

 

Man samler penge ind ved at dele sin tur som et facebook opslag. Der kommer der ikke til at stå noget om hvor langt man har løbet, eller hvor hurtigt. Der kommer i stedet blot til at stå at man har løbet en tur og at man herigennem har løbet 5 kr. ind til Karmarunner Odense projektet. Er vi for eksempel 50 mennesker der løber turen, så har vi udover at vi har fået dagens motion, også fået samlet 250 kr. ind til projektets modtagerorganisationer og i den gode sags tjeneste. Derfor jo flere der løber med, des bedre.

 

De penge der bliver løbet ind sponsoreres af større lokale odenseanske virksomheder som kommer til at stå nævnt på opslaget.

 

Har du ikke en iphone, så fortvivl ikke du kan stadig samle penge ind hver tirsdag, via din Android telefon, når vi er færdige løbet.

GOD KARMA SAMMEN MED ANDRE

Bare tanken om en løbetur giver tit følelsen af bly i benene. Men glæden ved at give, øger vores motivation for at snøre løbeskoene og komme afsted. Og motivationen og glæden bliver kun endnu større, når vi gør det i fællesskab. Tag derfor din kollega, din far, eller din veninde under armen, og kom og løb en tur sammen med mig.

PRAKTISK

Første løbetur finder sted tirsdag d. 2 maj kl. 19.00 med start i Munkemose (v Åfarten). Herefter løber vi hver tirsdag frem til uge 42 (med undtagelse af juli måned).

 

Vi ser meget gerne at du tilmelder dig til eventet via Facebook, men du er også velkommen til bare at dukke op. Du skal selv have forplejning og hvad du ellers har brug for med.

 

Ruten går via Munkemose ud gennem Åstien til Skovsøen, og retur. Det er en rute på cirka 5 km.

Hvem kan deltage…

Løbe initiativet er åben for alle, hvad enten man er privatperson eller deltager som virksomhed. Det er ikke afgørende at man kan løbe hverken langt eller stærkt. Man må for eksempel gerne gå hele ruten. Det vigtigste er, at man dukker op, og bevæger sig for det gode formål.

 

Deltager I som virksomhed, er gevinsterne tilmed flere endnu. At være sammen om at løbe for en sag skaber værdi, motivation og team-ånd på tværs af medarbejdere og ledelse, og måske også for jeres kunder, leverandører m.fl. I styrker hermed jeres relationer og medarbejderinvolvering, samtidig med at I opnår sunde medarbejderne, og et stort plus til jeres CSR-politik.

 

At være fælles om at dele sit overskud og gøre noget for andre, spreder sig som ringe i vandet på en arbejdsplads. Ellers er der kun at medbringe friske ben og godt humør

HVAD GÅR PENGENE TIL

Pengene går ubeskåret til projektets tre modtagerorganisationer, og fordeles ligeligt. De tre udvalgte organisationer er: Headspace Odense, SIND Fyn, og Bedre Psykiatri Fyn. Beløbet vi samler sammen, er sponsoreret af Spar Nord Odense og BDO Fyn, og bliver sendt direkte til organisationerne.

KR_O_CAUSE

BLIV SPONSOR

Udover muligheden for at støtte et godt formål, forankret lokalt, så er de kommercielle muligheder mangfoldige, når motion og velgørenhed går sammen. I kan som sponsor derfor være med til at gøre en forskel både for jeres medarbejdere, jeres naboer, og for byen.

Hvis dette har interesse, så kontakt Karmarunner her: