Motion efter job

Motion efter job: Sådan kommer du afsted

By on marts 7, 2018 in Uncategorized

Kniber det med motivationen til træning efter en lang arbejdsdag? Vi kender det alt for godt.

Det er nemt at overbevise sig selv om at kroppen er træt, men i virkeligheden er det nok mere din tankevirksomhed der er udmattet efter en lang dag med to-do lister. For at få kroppen i balance er det vigtigt at komme ud og bruge den!

Her er par tips til hvordan du kan overtale dig selv til at trodse træthedsfornemmelsen:

 • Tænk på hvordan du har efter
  Efter en træning er kroppen afslappet og samtidig fuld af ny energi. Tænk på sidste gang du trænede. Havde du det ikke fantastisk både fysisk og mentalt? Brug DEN følelse som motivation.
 • Hav tasken med på job
  Det er nemmere at komme afsted når du ikke skal hjem og få øjenkontakt med sofaen først. Pak din taske om aftenen til næste dag og hav den med på arbejde. Så er du klar til at køre direkte til træning og undgår sofa-fristelsen!
 • Find en motionsform du glæder dig til
  Motion skal være SJOV og ikke gøres af pligt. Afprøv en masse motionsgrene og find dét der gør dig glad. Det er altid nemmere at komme afsted når man glæder sig.
 • Få en allieret kollega med
  At alliere sig med en kollega betyder ikke blot at det bliver nemmere at komme afsted, det bliver helt sikkert også hyggeligere.

God træning!

// Karmarunner

photo-1505740420928-5e560c06d30e

Sådan sammensætter du din playliste

By on februar 15, 2018 in Spotify Playlist, Tips til løb

Du kender nok de irriterende tanker som “NU må det være godt nok”, “Det er også koldt i dag” eller “Jeg kunne også bare vende om”, når du løber eller går en tur. Vidste du, at du kan stoppe de distraherende tanker ved at tænde for god musik? Musik er nemlig et effektivt redskab til at øge din motivation. Der er tilmed lavet videnskabelige undersøgelser, som viser at, musik reelt kan øge din præstation betydeligt.

Grunden til det er, at musikken kan overdøve og distrahere stemmen der forsøger at overtale dig til at stoppe. Musik kan også distrahere dig fra at høre dit eget åndedræt, som kan snyde dig mere træt end du egentlig er.

I undersøgelserne er der ikke fundet nogen sammenhæng mellem en bestemt musikgenre og motivationsniveauet. Så hvad end du er en inkarneret poptøs/fyr eller nyder en omgang dødsmetal, vil du kunne drage fordel af musikkens motiverende effekt.

Sådan sammensætter du din playliste

Find dine yndlingsnumre: Musiknumre der gør dig glad øger endorfinerne i hjernen og gør dig mere motiveret

Afprøv musiknumrene: Passer musikkens tempo til din hastighed? Du skal simpelthen tælle, hvor mange takstslag per minut (BPM), der er i din yndlingsmusik, hvis du vil vide, om den passer til din træning. Du kan også følges vores guide, hvis du kender din kilometertid

Til sidst er det bare at sortere de musiknumre fra der er for langsomme eller hurtige. Du har nu din egen personlige løbeplayliste!

Bryder du dig ikke om musik på din løbetur? Du kan i stedet vælge at lytte til en lydbog eller en god podcast. Hvis du ikke ved hvordan du kommer i gang med at lytte til podcasts, har vi lavet en guide til dig: https://karmarunner.com/2018/02/05/podcast-guide/

//Karmarunner

photo-1513593771513-7b58b6c4af38

Sådan undgår du sidestik

By on februar 12, 2018 in Tips til løb

Sidestik er noget af det mest frustrerende fysiske problem, der kan opstå på en løbetur. Sidestik rammer alle! Ung, gammel, nybegynder, erfaren…. Sidestik siger derfor intet om din form, så tag det ikke så tungt, hvis du som erfaren løber pludselig bliver offer for problemet. Fysiologer har endnu ikke fundet årsagen til, hvordan og hvorfor sidestik opstår, hvilket absolut ikke gør sidestik mindre frustrerende.

Da der ikke findes en veldokumenteret kur med sidestik, har vi samlet en række tips og tricks gennem tiden så du kan få bugt med sidestik én gang for alle:

Undgå sidestik

 • Lær din krop at kende
  For meget væske eller mad i maven kan føles ubehageligt og give sidestik. Nogen kan løbe allerede en time efter, de har spist, mens andre skal vente op til tre timer, før de kan løbe uden ubehag fra mad eller væske i maven. Alle kroppe er forskellige, så test din krop af og se, hvornår det er optimalt for dig at spise eller drikke op til en træning.
 • Start langsomt!
  Varm godt op, inden du begynder din træning. På den måde vækker du din krop langsomt og mindsker risikoen for sidestik (og skader!)
 • Lær at trække vejret
  Det lyder næsten provokerende banalt. Men du trækker med stor sandsynlighed vejret forkert. Hvis du lærer at trække vejret med mellemgulvet frem for kun at bruge musklerne i brystet, kan du nedsætte risikoen for sidestik. Læg dig ned på ryggen og anbring noget tung på maven – fx en bog. For at trække vejret korrekt skal bogen hæve og sænke sig. Med tiden bliver det mere naturligt for dig at række vejret på denne måde – også når du løber

AKUT HJÆLP på løbeturen

En god måde at lindre smerten på er ved at sætte farten ned eller stoppe helt op. Forsøg at læne dig forover og trække vejret med mellemgulvet. Det er med til at berolige de involverede muskler og kan få smerten til at forsvinde.

Vi håber, at du ved brug af vores tips kan komme det ubehagelige sidestik til livs.

//Karmarunner

PODCASTS

Podcasts du skal lytte til

By on februar 5, 2018 in Radio/Podcast, Tips til løb

Der er intet bedre end at snøre løbeskoene, bevæge sig ud i naturen og tænde for en god podcast. Podcast-junglen kan være svær at finde rundt i. Derfor får du her en guide til de bedste danske podcasts, i følge Karmarunner.

 • Fitness M/K: Et program om at træne med Ph.d. Anders Nedergaard som vært. Emnerne spænder bredt og handler fx om fertilitet og træning, sødemidler, body positivity og træningsafhængighed.
 • Detox Din Hjerne: “Programmet, der udrenser dit sind for usunde usandheder om sundhed.” Et ærligt take på sundhed, der punkterer usande myter om vægttab og træning. Afsnittet “Myter om træning” er især værd at anbefale.
 • Dobbeltmordet: Hvad skete der egentlig på Peter Bangs vej på Frederiksberg i 1948? En hårrejsende fortælling om danmarkshistoriens største uopklarede mordgåde. Bestemt et lyt værd!
 • Third Ear: Dokumentarisk historiefortælling om blandet andet nordens største kvindelige svindler og en guide til verdens undergang og mange andre spændende emner. Serien “Kvinden med den tunge kuffert” er svær at slippe når du først er startet!
 • Mads og Monopolet: En klassiker. Et program, der tvinger dig selv til at tage stilling til snørklede dilemmaer og udvider din horisont. Monopolet består altid af underholdende personligheder.
 • Finnsk Terapi: Spændende portrætter af showbispersoner med terapi-lignende spørgsmål omkring meningen med livet. Hør blandt andet, hvorfor Frank Hvam ikke kan kigge folk i øjnene og om Thomas Warbergs liv som tørlagt alkoholiker.

Vi håber, at denne guide har kastet lys over podcast-verdenen. God fornøjelse!
// Karmarunner